Talentprogram

Mer Film har alltid satset på talenter som representerer mangfold og originale historier fra hele landet.

I samarbeid med Samfunnsløftet – Sparebank1 Nord-Norge og Talent Norge har vi i to omganger utlyst Talentprogrammet Nye Fortellinger, med mål om å løfte og videreutvikle nord-norske filmskapere.

 

 

Første utgave av talentprogrammet ble gjennomført mellom 2020 og ut 2022. Fem talenter ble valgt ut til å delta og alle fem kan vise til svært gode resultater. Emilie Blichfeldt, Elle Sofe Sara og Åse Kathrin Vuolab er alle klare til å gå i innspilling med sine første spillefilmer og tv-serier i 2024. Emilija Skarnulyte hadde i 2022 hatt premiere på dokumentaren BURIAL som har fått stor oppmerksomhet internasjonalt. Trude Ottersen lanserte i 2023 sin andre spillefilm BRØDRENE JOHANSEN og vant Amanda for beste dokumentarfilm samme år.

Andre utgave av talentprogrammet startet i januar 2024 og ønsker å videreføre ambisjonen om å veilede og jobbe tett med nordnorske talenter for å løfte deres prosjekter. Denne gang med et større fokus på å nå ut på den internasjonale filmarenaen. Vi mottok 27 søknader og en ekstern og intern jury valgte ut fire talenter som gjennom de neste tre årene får coaching og veiledning av mentorer, produsent og distributør, i tillegg til et personlig stipend.

De utvalgte talentene er: Robin Jensen, Hedda Virik, Åse Kathrin Vuolab og Emilie Blichfeldt. Mer informasjon om talentene og programmets andre runde finner du her.

Les mer om talentprogrammets første utgave her.