Talentprogrammet Nye Fortellinger

Mer Film har alltid satset på talenter som representerer mangfold og originale historier fra hele landet. I 2020 startet Mer Film Nye Fortellinger – et talentprogram for filmskapere fra nord, sammen med Talent Norge, Samfunnsløftet og Samisk Filminstitutt. Vi fikk med noen særlig talentfulle filmskapere som følger et 3-årig program med coaching, mentorer og stipend. I løpet av det første året har alle talentene fått en spillefilm eller serie i utvikling med mål om produksjon, og vi er veldig stolte av deres resultater.

Emilie Blichfeldt

Emilie Blichfeldt

Emilie Blichfeldt

Regissør Emilie Blichfeldt ble ut­eksaminert fra Nordland Kunst- og Filmfag­skole i 2013 med filmen HOW DO YOU LIKE MY HAIR som blant annet vant Film­kritiker­prisen på Kortfilm­festivalen.

Eksamens­filmen hennes fra Den norske filmskolen SARAS INTIME BETROELSER hadde verdens­premie på filmfestivalen i Locarno i 2018, og ble vist på verdens største kortfilm­festival i Clermont-Ferrand i 2019.

Elle Sofe Sara

Elle Sofe Sara

Elle Sofe Sara

Regissør og koreograf Elle Sofe Sara jobber med film, dans og teater. Hun har en mastergrad i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo og studerte dans ved Laban School i London. Elle Sofe debuterte som filmskaper i 2007 med dansefilmen THE WIND WHISPERS som hadde premiere på TIFF.

Hun jobber med dokumentar og fiksjon og har laget en rekke kortfilmer. Hennes siste, PULLING IN THE BELT, vant juryprisen på Imagine Native-festivalen i Toronto i 2019.

EMILIJA SKARNULYTE

Emilija Skarnulyte

EMILIJA SKARNULYTE

Emilija Skarnulyte er en pris­vinnende kunstner og filmskaper basert i Tromsø. Hun vant Future Generation Art Prize, en av verdens største kunstpriser, i 2019. Filmene hennes har vært vist på prestisjetunge film- og kunstfestivaler.

Hun er grunnlegger av Polar Film Lab i Tromsø for fremkalling av analog film i det arktiske og jobber for tiden med dokumentarprosjektene SOUNDS FROM THE DESERT og BURIAL.

Åse Kathrin Vuolab

Åse Kathrin Vuolab

Åse Kathrin Vuolab

Manus­forfatter Åse Kathrin Vuolab studerte skue­spiller­fag og teater­produksjon ved Høyskolen i Nord-Trøndelag, før hun vendte hjem til indre Finnmark for å arbeide ungdomsprogrammet ìzü på NRK Sápmi. Under produksjonen av ìzü ble det klart for Åse Kathrin at manus er det hun ønsker å jobbe med.

Fra 2009 – 2012 studerte hun manus ved Den Norske Filmskolen. Etter filmskolen har Åse Kathrin arbeidet som både skuespiller, manusforfatter, regissør og prosjektleder for kortere produksjoner.

Trude Ottersen

Trude Ottersen

Trude Ottersen

Trude Ottersen er regissør og fotograf og i tillegg daglig leder i produksjons­selskapet Koko Film. Trude debuterte som dokumentar­filmskaper i 2016, med langfilmen ISHAVSBLOD som hadde verdenspremiere ved IDFA og ble vist på utallige festivaler i inn- og utland.

ISHAVSBLOD vant publikums­prisen på TIFF og ble lansert på kino i Norge og ble vist som tv-serie på NRK. Hun jobber nå med sin andre spillefilm FEM BRØDRE.