Takk for i år!

31.12.2021

Om noen timer er 2021 over og vi mimrer over alt det fine som har skjedd i år. Et år som har markert Mer Films 10 årsjubileum!
Vi begynte med et brak da GRITT hadde verdenspremiere på Tromsø filmfestival og deretter i Göteborg og Rotterdam (som første norske film på to tiår). I april vant GRITT prisen for beste film og beste skuespiller på filmfestivalen i Vilnius! Itonje Søimer Guttormsens kritikerroste spillefilmdebut hadde kinopremiere i juni og fikk et langt og godt liv på kino. GRITT ble nominert til 7 Amanda og vant prisen for beste kostyme.
I juli hadde Eskil Vogts DE USKYLDIGE verdenspremiere på filmfestivalen i Cannes. Den ble vist i sideprogrammet Un certain regard til full jubel og flere i publikum så den psykologiske grøsseren med munnbind foran øynene. I august var den åpningsfilm i Haugesund og ble en av årets mest kritikerroste og omdiskuterte filmer. Den har blitt hyllet av internasjonal presse og er solgt til en rekke land. Filmen befinner seg på de fleste topplister i Danmark og Hollywood Reporter hadde Eskil på lista over årets talents.
I mars begynte innspillingen av Gunnar Vikenes KRIGSSEILEREN med Kristoffer Joner, Pål Sverre Hagen og Ine Marie Wilmann på rollelista. Innspillingen har strukket seg over tre land og ble ferdig i november. Dette er den første filmatiseringen av krigsseilernes skjebne og kommer på kino høsten 2022.
I august begynte vi å filme LA ELVA LEVE med Ella Marie Hætta i hovedrollen. Dette er Ole Giævers neste spillefilm som tar for seg konflikten om Alta-elva på 70-tallet.
I november vant Maria Ekerhovd pris for beste produsent under European Film Awards. Og vår danske co-produksjon FLUKT har hatt et helt fantastisk år med uttallige festivalpriser. Filmen er nå kortlistet til flere Oscar-kategorier.
Vi har også distribuert våre to første barnefilmer, APESTJERNEN og VILJA – og Magnus von Horns SWEAT og Khadar Ayderus Ahmeds GULED & NASRA. Og akkurat nå kan du se Juho Kuosmanens nydelige SOVEKUPÉ NR 6 på kino.
GRITT og DE USKYLDIGE kan kjøpes på DVD og strømmes hjemmefra nå. En fin måte å avslutte året på!
Takk til alle samarbeidspartnere, regissører, medprodusenter, kinoer og publikum. Vi gleder oss til 2022!