Gorillamamma og rampete skogsfe på kino

23.03.2021

Denne våren lanserer Mer Film barnefilmene APESTJERNEN og VILJA – DEN RAMPETE SKOGSFEEN på norske kinoer.

Dette er våre første barnefilmer og vi er ekstra stolte over å debutere med to så herlige kvalitetsfilmer. Det er noen uker til dere kan se filmene på kino, men trailerne kan dere se – litt lenger ned i saken.

Basert på kritikerrost bok

APESTJERNEN er første film ut med kinopremiere 30. april. Høres tittelen kjent ut? Det er fordi den er basert på den kritikerroste boka av Frida Nilsson.

APESTJERNEN er en sjarmerende animasjonsfilm om foreldreløse Jonna og hennes nye, hårete mamma Gorilla.

Jonna er foreldreløs og drømmer om en mamma. En dag ruller en sliten bil opp foran barnehjemmet, og Jonna blir håpefull. Men ut av bilen kommer en Gorilla! Jonna blir nølende med Gorilla hjem til skrothaugen der hun bor. Alt er annerledes og skummelt, og Jonna er redd gorillaen skal spise henne! Men Gorilla viser seg å være den fineste mammaen Jonna kunne fått, hun både elsker bøker og er veldig flink til å trøste med de lange, myke armene sine.

Jonna og Gorilla bygger et liv sammen, men så kommer Tord, den sure og mektige byråkraten, og sier at kommunen skal overta skrothaugen for å bygge badeland. Hvis ikke Gorilla og Jonna gir fra seg hjemmet sitt, truer han med å sende Jonna tilbake til barnehjemmet. Det må ikke skje, skjønner ikke Tord at Gorilla er verdens beste mamma?

En actionfylt og morsom film om et uvanlig vennskap.

Den 28. mai flyr den rampete skogsfeen VILJA inn på kinolerretet. En spennende film for store og små menneskebarn (og rampete skogsfeer).

Vilja er ikke som andre feer. Hun er en skikkelig rampete og kul skogsfe, og er hele 4000 år gammel! En dag besøker hun byen Kollenmoen i menneskeverden og treffer Alfred – en helt vanlig gutt. De blir gode venner og Alfred hjelper henne å late som om hun er et menneskebarn. Det er ikke lett når Vilja har vinger, magiske krefter og promper mye!

Plutselig begynner mystiske ting å skje i Kollenmoen. Fugler dør og naturen oppfører seg merkelig. Samtidig som at hemmelighetsfulle voksne lager et mystisk plantemiddel. Kan det være en sammenheng? Vilja og Alfred må sammen løse mysteriet – og redde naturen.

Begge filmene er norske samproduksjoner med støtte fra Norsk filminstitutt. Mikrofilm er norsk samprodusent på APESTJERNEN og Den siste skilling på VILJA.