FLUKT blant Cannes filmfestivals utvalgte

03.June 2020

Vi er svært stolte av at vår danske co-produksjon FLUKT (FLEE) av regissør Jonas Poher Rasmussen er en av Cannes filmfestivals utvalgte.

 

Den fysiske filmfestivalen i Cannes 2020 er avlyst, men festivalen har likevel ønsket å gjennomføre årets utvalg av filmer og sette sammen et program med “Official Selection”-status. Over 2000 filmer var påmeldt og kun 56 filmer er valgt ut. FLUKT er en av filmene som kom igjennom nåløyet.

Det betyr utrolig mye for oss å bli valgt ut av Cannes. Det er en enorm anerkjennelse av filmen, sier produsent Monica Hellström i Final Cut for Real.

 

FLUKT er en sann historie om et menneske som må konfrontere sin fortid for å kunne skape seg en framtid.

 

Amin kom fra Afghanistan til Danmark som enslig mindreårig flyktning. I dag er han 36 år gammel og en suksessfull akademiker på vei mot en internasjonal karriere. Han skal gifte seg med kjæresten, men hemmeligheten som han har holdt skjult i over 20 år truer med å ødelegge det livet han har skapt for seg selv.

For første gang åpner Amin opp og deler sin historie med en nær venn.

 

FLUKT er en animert dokumentar regissert av Jonas Poher Rasmussen.

 

Maria Ekerhovd og Mer Film er norsk co-produsent og lydetterarbeidet er gjort i Norge med Tormod Rignes som re-recording mixer. Eskil Vogt har vært manuskonsulent for filmen.

 

– Vi er utrolig stolte av å være en liten del av FLUKT, som har blitt en fantastisk film og nå har fått en av de største anerkjennelsene en film kan få, sier co-produsent Maria Ekerhovd.

 

Filmen er produsert av Monica Hellström og Signe Byrge Sørensen i Final Cut for Real og Charlotte De La Gournerie i Sun Creature Studio.

 

Filmen er støttet av Norsk filminstitutt og Fritt Ord.

 

FLUKT skal distribueres på kino i Norge av Mer Filmdistribusjon.