FLUKT åpner Sundance Filmfestival

15. desember 2020

Jonas Poher Rasmussens FLUKT (FLEE) har fått æren av å være åpningsfilmen til det internasjonale dokumentarfilm-programmet ved Sundance filmfestival 2021! Denne helt unike filmen får sitt aller første møte med publikum i USA, med digitale festivalvisninger og en drive-in premiere i Los Angeles.

Å bli valgt ut til konkurranse-programmet for internasjonal dokumentarfilm i Sundance gir en fantastisk start for filmens liv. I fjor hadde suksessen KUNSTNEREN OG TVYEN premiere i samme program.

Tidligere i år var FLUKT av en av Cannes filmfestivals utvalgte da festivalen valgte å publisere en liste over filmene de ville vist hvis ikke festivalen hadde blitt avlyst på grunn av korona-situasjonen.

FLUKT er en kinodokumentar hvor Amin forteller sin dramatiske historie.

Amin flyktet fra Afghanistan med familien som barn. Noen år senere kommer han til Danmark – helt alene. Han har aldri fortalt noen om årene han var på flukt og hva som skjedde med familien.

I dag er Amin 36 år og en suksessfull akademiker. Han skal gifte seg med kjæresten, men hemmeligheten som han har holdt skjult i over 20 år truer med å ødelegge det livet han har skapt for seg selv.

For første gang åpner Amin opp og deler sin historie med en nær venn.

Amins fortelling blir levendegjort gjennom en unik blanding av vakker animasjon og arkivmateriale. FLUKT gir et helt unikt innblikk i historien til en enslig mindreårig flyktning. Det er også en dypt rørende film om en mann som må konfrontere fortidens traumer for å gå videre livet og skape et nytt hjem.

Sundance filmfestival åpner 28.januar. 2021

FLUKT kommer på kino i Norge i løpet av våren.

Jonas Poher Rasmussen er en dansk regissør født i 1981. Han er Amins barndomsvenn og den Amin forteller sin historie til. Rasmussen har tidligere laget dokumentarene SEARCHING FOR BILL og WHAT HE DID, i tillegg til en rekke radiodokumentarer. Filmen er en dansk-svensk-norsk-fransk samproduksjon. Den er produsert av Monica Hellström og Signe Byrge Sørensen i Final Cut for Real og Charlotte De La Gournerie i animasjonsstudioet Sun Creature Studio.

Mer Film er norsk samprodusent og Eskil Vogt har vært manuskonsulent for filmen.