Sweat

Se hjemme

Tre dager i en fitnessinfluencers liv

Sylwia er en ung og ambisiøs fitnessinfluencer i Warszawa. Med sine 600.000 følgere på Instagram har hun lojale ansatte og hengivne fans rundt seg, men hun er drevet av ønsket om å bli en ennå større kjendis. Når hun en dag deler en mer sårbar side av seg selv til sine følgere, vekker det stor oppsikt og presset på henne øker fra alle kanter. I løpet av tre intense dager blir Sylwia tvunget til å ta et oppgjør med livet og karrieren hun har bygget opp rundt seg.

SWEAT ble valgt ut til Cannes filmfestival 2020. Filmen er et portrett av en fitnessinfluencer, hvor skuespiller Magdalena Kolesnik gjør en fantastisk hovedrolle. Vi får komme under overflaten på et menneske hvis liv og arbeid er gjort mulig av sosiale medier og være alle dets gode og dårlige sider. SWEAT er en sjelden presis skildring av digital tilstedeværelse og dagens Warsawa.

SWEAT er skrevet og regissert av svenske Magnus von Horn som bor i Warsawa. Dette er hans andre spillefilm etter den kritikerroste debuten ETTERSKJELV som vant Guldbagge for beste film i 2016 og også hadde premiere ved Cannes filmfestival. Med SWEAT har von Horn laget en høyaktuell film som tar deg med til dagens Warsawa, men samtidig til et land som er preget av klasseskiller og nasjonalkonservative strømninger.

Anmeldelser

Presis og empatisk skildring av influencer-kulturen

Seventh Row

Imponerende ... Komplekst psykologisk vev

Dagens Nyheter

Minner om Michael Haneke og Ruben Östlund

Awards Daily

Knallsterk

Klassekampen

Tankevekkende

Stavanger Aftenblad

"Knallsterk" - Klassekampen
Info
Originaltittel

SWEAT

Land/år

Polen, Sverige 2020

Lengde

105 minutter

Språk

Polsk tale, norske tekster

Regi

Magnus von Horn

Manus

Magnus von Horn

Medvirkende

Magdalena Kolesnik, Julian Swiezewski, Aleksandra Konieczna, Zbigniew Zamachowski

Filmfestivaler
Göteborg Film Festival – 2021
Tromsø Filmfestival – 2021
Oslo Pix Filmfestival – 2021