Sovekupé nr 6

Se hjemme

Et møte kan endre alt

SOVEKUPÉ NR. 6 tar deg med på en uforglemmelig togreise gjennom arktiske, russiske landskap. Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival og er på kortlisten til en Oscar-nominasjon i kategorien Beste internasjonale film. Filmen er også nominert til Golden Globes.

Laura (Seidi Haarla) flykter fra kjærlighetssorg på toget fra Moskva til Murmansk på slutten av 90-tallet. Hun får selskap i kupéen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuriy Borisov). Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Dette tilfeldige møtet på et overfylt tog preges av en varm humor som får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne.

SOVEKUPÉ NR. 6 er regissør og manusforfatter Juho Kuosmanens andre spillefilm etter debutfilmen DEN LYKKELIGSTE DAGEN I OLLE MÄKIS LIV. Den er valgt ut som Finlands Oscar-kandidat til Beste internasjonale film. Filmen er basert på Rosa Liksom prisbelønnede roman og er en varm og humoristisk roadmovie.

 

«Nydelig varme og humor i en utypisk romantisk fortelling om to fremmede som møtes på et tog» – The Guardian

«Dypt tilfredsstillende… En annerledes kjærlighetshistorie som tar deg med gjennom Russland og tilbake i tid» – Variety

 

 

Anmeldelser

Strålende - en av årets beste filmer

Adresseavisen

En deilig film

NRK

Den perfekte nostalgisprøyte - fantastisk skuespill

Filmmagasinet

"Strålende - en av årets beste filmer" - Adresseavisen
Info
ORIGINALTITTEL

Compartment N°6 / Hytti nro 6

LAND/ÅR

Finland 2021

LENGDE

106

SPRÅK

Finsk, russisk, norsk tekst

REGI

Juho Kuosmanen

MANUS

Andris Feldmanis, Livia Ulman, Juho Kuosmanen

MEDVIRKENDE

Seidi Haarla, Yuriy Borisov