Sjarmøren

Se hjemme

Forførende og rørende dansk drama

Hver kveld vender den sjarmerende Esmail tilbake til den samme vinbaren i indre København for å finne den rette kvinnen. Han er en ung, iransk mann som når som helst kan bli kastet ut av landet. Hans ønske er å møte og forføre en dansk kvinne i håp om å sikre sin framtid i Danmark.

En kveld møter han Sara, som ser rett gjennom hans ytre og de effektive replikkene. Hun introduserer han for det persiske miljøet i København, og Esmail blir hodestups forelsket. Han føler tilhørighet for første gang på lenge. Men dessverre er ikke Sara løsningen på hans problem. Tiden er i ferd med å renne ut og konsekvensene av hans tidligere gjerninger begynner å innhente han.

Ardalan Esmaili (kjent fra TV-serien GREYZONE) imponerer i hovedrollen som Esmail. I rollen som Sara debuterer artisten Soho Rezanejad. Samspillet mellom de to slår gnister i dette intense dramaet som stadig tar overraskende vendinger fram til en rørende slutt.

SJARMØREN er den første spillefilmen til regissør Milad Alami. Den har gått sin seiersgang på internasjonale filmfestivaler og høstet en lang rekke priser.

REGISSØR MILAD ALAMI OM FILMEN

«SJARMØREN handler om identitet, klasseforskjeller, rase og maktesløshet. Når Esmail forsøker å forføre en kvinne er han nødt til å forandre sin identitet og begynner å miste grepet om hvem han faktisk er. Hans metode kan virke kynisk og kalkulert, men han er ingen ren skurk.

Jeg ønsket å utforske denne eksistensielle ensomheten og søken etter tilhørighet. Å ikke føle seg hjemme og å kjempe for sin plass i verden er noe som angår alle mennesker. Jeg ønsker med SJARMØREN å gi en mer nyansert forståelse av hva det vil si å være en fremmed i et fremmed land.»

Hør intervju med Milad Alami om SJARMØREN i Mer Films podcast.

Anmeldelser

Nyansert om utnyttelse, drømmer og kjærlighet. Milad Alami skapt en film som både overrasker, provoserer og gir innsikt. Det gjør SJARMØREN til en sånn film en får lyst til å diskutere og snakke ut om etterpå.

NRK P3

Et intenst og forførende drama. SJARMØREN er som et isfjell. Man ser kun toppen, men en kolossal masse skjuler seg i det mørke vannet

Ekko

Har trekk av en psykologisk thriller der hemmeligheter avsløres sakte

Dagbladet

"En riktig så forførende film" - Cinema
Info
Originaltittel

Charmøren

Land/År

Danmark 2018

Lengde

100 minutter

Språk

Dansk tale, norsk tekst

Regi

Milad Alami

Manus

Milad Alami, Ingeborg Topsøe

Medvirkende

Ardalan Esmaili, Soho Rezanejad, Susan Taslimi, Lars Brygmann

Filmpriser
Bodilprisen – 2018

Best Actor
Ardalan Esmaili
(Nominert)

Best Supporting Actress
Soho Rezanejad
(Nominert)

Filmfestivaler
Göteborg Film Festival – 2018
Chicago International Film Festival – 2017
Lübeck Nordic Film Days – 2017