Resten av livet

På kino nå

En liten dansk familie er tett sammensveiset, helt til de plutselig mister en av sine aller nærmeste. RESTEN AV LIVET er et varmt og nært familiedrama om hva som skjer med familiedynamikken når alle står midt oppi tragedien.

Maren og Egon lever et stille og tilfreds liv i en liten by i Sønderjylland. De har et godt forhold til sine to voksne barn, de har hyggelige arbeidsplasser og hobbyer og alle møtes til frokost hver gang noen har bursdag. Men så slår tragedien til, helt ut av det blå, og familiemedlemmenes forskjellige måter å sørge på driver dem lengre og lengre fra hverandre.

Frelle Petersens lavmælte familiedrama benytter seg ikke av krigstyper eller utestemme i sin fortelling om sorg og tilhørighet. De tragiske hendelsene i seg selv vies ikke mye plass, her er det ettervirkningene det handler om. Den danske småbyen med alle sine bipersoner og vakre landskap er en fantastisk ramme rundt familien, og den helt særegne dialekten gir en ekstra autentisk piff.

RESTEN AV LIVET er en stillferdig hverdagshistorie uten svulstige bisettelsestaler og krampaktig hulkegråt i regnet, med en fortelling der en ny type kaffe og et velkjent stykke wienerbrød kan være vel så slagkraftig.

Teksten er skrevet av Tromsø filmfestival.

PRESSEN OM FILMEN:

6
«Mesterlig familiedrama» – Adressa

5
«Byr på lys og håp» – NRK

5
«Varm, håpefull og klok film du risikerer å bli ordentlig glad i» – Bergens Tidende

 

«Lavmælt, men sterkt drama om sorg og tap» – Berlingske

«Et lite filmmirakel» – Børsen

«RESTEN AV LIVET gjør ikke et stort vesen av seg, men når rulleteksten kommer er man dypt påvirket av å ha vært del av en families liv i to timer» – Soundvenue

«Et eksistensielt drama så stort som noe Shakespeare kunne ha skrevet, men uten konger og kriger» – Politiken

«Filmens skjønnhet skyldes mat Mette Munk Plum, Jette Søndergaard og Ole Sørensen spiller helt fantastisk i hovedrollene» – Filmmagasinet Ekko

«Et langsomt og underspilt mesterverk» – Information

 

«Varm, håpefull og klok film du risikerer å bli ordentlig glad i» - Bergens Tidende
Info
Originaltittel

Resten af livet

Land/år

Danmark 2021

Lengde

111 minutter

Språk

Dansk

Regi

Frelle Petersen

Manus

Frelle Petersen

SKUESPILLERE

Jette Søndergaard, Mette Munk Plum, Ole Sørensen, Lasse Lorenzen