Guddommelig kjærlighet

En uortodoks religiøs fabel fra Brasil

Brasil, 2027. Samfunnet er gjennomsyret av konservativ, evangelisk kristendom.

Joana jobber på et statlig kontor hvor par kan søke om skilsmisse. Som en god troende prøver hun å hindre parene fra å skille seg ved å invitere dem til «Gudommelig kjærlighet». Dette er en liten, alternativ religiøs gruppe for ektepar, som også Joana og mannen hennes tilhører. For dette arbeidet håper hun å bli belønnet av Gud. Hennes høyeste ønske er å bli gravid, men hun og mannen kan ikke få barn. Men så skjer det noe som utfordrer hennes tro.

GUDDOMMELIG KJÆRLIGHET er regissør Gabriel Mascaros tredje spillefilm og den hadde premiere på Sundance og Berlin filmfestival. Hans forrige film, NEON BULL (2015) var en festival-hit verden over og ble distribuert på kino i Norge. Mascaro retter med denne filmen et kritisk blikk på den politiske utviklingen i landet, men GUDDOMMELIG KJÆRLIGHET er også en annerledes og overraskende film om religion og tro.

REGISSØR GABRIEL MASCARO OM FILMEN

 

“Jeg ville skildre hvordan den brasilianske staten gjennomfører sin religiøse agenda. Der vi mangler tilstedeværelse fra staten, har kirka for lengst tatt over ansvaret som staten skal ha. Jeg prøver å vise hvordan samfunnsstrukturer subtilt blir endret, og hvor raskt endringer normaliseres. Det er derfor jeg har lagt filmen til 2027.” (fra intervju i Dagsavisen 16. november 2019)

“I stedet for å fortelle en historie fra et ståsted til en karakter som kjemper mot det konservative skiftet – noe som sikkert hadde vært enklere for meg å skildre – ønsket jeg å utfordre meg selv til å gjøre det motsatte. Å fortelle historien til en kvinne som som er oppslukt av ønsket om å radikalt flytte samfunnet i en mer konservativ, religiøs retning. Dette er ikke en film bare om Brasil. GUDDOMMELIG KJÆRLIGHET er en kommentar til de konservative, fanatiske og nasjonalistiske vindene som sprer seg i hele verden.”

Mer Film er norsk co-produsent gjennom støtte fra Sørfond.

Anmeldelser

Smellvakre skråblikk fra Brasil.... Gabriel Mascaro har et blikk og en stil som kan minne om den svenske mesterregissøren Roy Andersson

NRK

En karismatisk evangelisk vekkelse hjemsøker Brasil, og Gabriel Mascaro tar tiden på kornet. Han opponerer mot president Bolsonaro med en mild satire med science fiction-aktige trekk

Aftenposten

"Guddommelig samfunnssatire - overraskende og vilt vittig" - Sørensens filmservice
Info
Originaltittel

Divino amor | Divine Love

Land/år

Brasil, Uruguay, Chile, Danmark, Norge, Sverige, 2019

Lengde

100 minutter

Språk

Portugisisk tale, norske tekster

Regi

Gabriel Mascaro

Manus

Gabriel Mascaro, Rachel Daisy Ellis

Medvirkende

Dira Paes, Julio Machado