Etterskjelv

Se hjemme

En dramathriller som er like nervepirrende som den er gripende.

16 år gamle John returnerer til hjembygden og familien sin etter å ha sonet to års fengelsstraff. Han er klar for å starte livet sitt på nytt, men innser fort at bygden verken ønsker å tilgi eller inkludere ham. Johns hjemkomst får fram det verste i alle rundt han og en lynsje-stemning bygger seg opp. Han finner tilflukt i Malin, en nytilflyttet jente som ikke dømmer ham som de andre. Men etterhvert som hetsingen eskalerer trekker også Malin og familien hans seg unna, og John står igjen alene. Aggresjonen og sinnet som en gang sendte han i fengsel bygger seg opp. Han bestemmer seg for å konfrontere situasjonen en gang for alle.

ETTERSKJELV er et nervepirrende thrillerdrama som sniker seg under huden din. Når er vi ferdige med å straffe et menneske som begått en forbrytelse? Hvordan reagerer vi når en straffedømt kommer tilbake til skolen eller flytter inn i nabolaget?

Regissør Magnus von Horn om filmen

 

«Ideen til ETTERSKJELV kom når jeg jobbet med min eksamensfilm UTEN SNØ. Jeg leste politirapporter om forbrytelser begått av ungdommer. Blant disse dokumentene var det en historie som jeg ble spesielt berørt av. En 15-år gammel gutt hadde drept sin kjæreste fordi han ikke orket tanken på at hun hadde forelsket seg i en annen. Mellom linjene i hans bekjennelse kunne man lese at bak den grusomme forbrytelsen fantes det en blyg, ung gutt. Han tilsto drapet, men hadde ingen anelse om hvordan kan kunne ha gjort noe så forferdelig. Han var redd, ulykkelig forelsket og forsøkte å sone sin forbrytelse uten å være følelsesmessig forberedt på noen måte. Dette var inspirasjonen til vår film.

For meg er kjernen i ETTERSKJELV en historie om en gutt som etter å ha begått et drap og sonet sin straff kommer tilbake til samfunnet. Han er fortsatt et barn og vil komme seg videre, men omgivelsene hans tillater det ikke.»

 

Magnus von Horn (f. 1983) er født i Göteborg, utdannet ved filmskolen i Lodz og bor i Warsawa. Eksamensfilmen hans UTEN SNØ var nominert til Guldbagge i 2012. ETTERSKJELV er hans første spillefilm og gikk sin seiersgang på filmfestivaler verden over siden den hadde premieren på Cannes Film Festival i 2015.

Anmeldelser

En rystende filmopplevelse. Skitten-realistisk thriller som treffer deg som et lite jordskjelv

VG

Særdeles velregissert. Magnus von horn er et navn det er bare å merke seg

Adresseavisen

Et imponerende verk. Nyansert om en ung gutts tilbakekomst til et lokalsamfunn som ikke vil ha han der

Bergens Tidende

Tiårets beste skandinaviske debutfilm. Et høyst imponerende og severdig drama... Magnus von Horn er åpenbart et navn for fremtiden, og fremtiden begynner med ETTERSKJELV

Dagbladet

"Nyansert om en ung gutts tilbakekomst til et lokalsamfunn som ikke vil ha han der" - Bergens Tidende
Info
Originaltittel

Efterskalv

Land/år

Sverige 2015

Lengde

102 minutter

Språk

Svensk tale, norsk tekst

Regi

Magnus von Horn

Manus

Magnus von Horn

Medvirkende

Ulrik Munther, Sven Ahlström, Mats Blomgren, Stefan Cronwall, Loa Ek

Filmpriser
Guldbagge – 2016

Beste film

Beste regi

Beste mannlige birolle

Filmfestivaler
Cannes Film Festival – 2015