En hvit, hvit dag

Se hjemme

EN HVIT, HVIT DAG handler om den pensjonerte politimannen og enkemannen Ingimundur som blir besatt av tanken på at hans avdøde kone var utro. Etter at ektefellen omkom i en mystisk ulykke, har Ingimundur viet seg til å pusse opp et hus ute på landsbygda og tilbringe tid med barnebarnet Salka, men mistanken tar gradvis over livet hans.

Ettersom Island er et lite sted, blir han overbevist om at konen bedro ham med noen han kjenner, og til slutt ser han ingen annen utvei enn å finne og hevne seg på den skyldige.

EN HVIT, HVIT DAG er en særegen og vakker fortelling om sorg, hevn og menneskelige impulser, med den nærmest utenomjordisk vakre islandske naturen som bakteppe. Filmen er regissert av Hlynur Pálmason som gjorde stor suksess med VINTERBRØDRE i 2017. Pálmason regnes som en av Nordens mest spennende regissører. EN HVIT, HVIT DAG ble vist på La Semaine de la Critique under Cannes-festivalen 2019.

EN HVIT, HVIT DAG var nominert til Nordisk Råds Filmpris i 2019 og var Islands kandidat til Oscar for beste internasjonale film i 2020.

Hør en samtale med skuespiller Ingvar Sigurdsson i podcasten til Mer Film.

Anmeldelser

Årets kanskje beste nordiske film går urovekkende dypt inn i en såret mannlig psyke.

Aftenposten

En særegen og vakker film

NRK P3

Islandsk film tegner et åpent portrett av lukket islandsk mann … Det føles befriende å se en film som har såpass stor tillit til sitt publikum

Fædrelandsvennen

“Poetisk fulltreffer” - Bergensavisen
Info
Originaltittel

Hvítur, Hvítur Dagur

Land/År

Island 2019

Lengde

109 minutter

Språk

Islandsk tale, norske tekster

Regi

Hlynur Pálmason

Manus

Hlynur Pálmason

Medvirkende

Ingvar Sigurdsson, Ída Mekkín Hlynsdóttir, Hilmir Snær Guðnason