Chiara

Se hjemme

Spennende italiensk drama om å vokse opp i en mafiafamilie.

15 år gamle Chiara feirer sin søsters 18-årsdag sammen med storfamilien. De er samlet til fest og stemningen er god. Utover kvelden begynner imidlertid Chiara å ane at noe er galt, og når en bombe går av i faren Claudios bil, blir tilværelsen snudd fullstendig på hodet. Uten å si noe til barna, går Claudio i dekning på ukjent sted, og når Chiara bestemmer seg for å spore ham opp, blir det starten på en reise gjennom Calabrias kriminelle underverden, som skal gi henne en helt ny forståelse av både faren og familien.

 

 

CHIARA er et spennende og troverdig drama som skildrer organisert kriminalitet gjennom øynene til en tenåring. Når Chiara finner ut hva familien har skjult, må velge om hun skal følge familien inn i et liv med kriminalitet eller gå en egen vei.

Regissør Jonas Carpignano skildrer livet i Calabria, sør i Italia, med skitten-vakker realisme og fantastiske rolletolkninger av ikke-profesjonelle skuespillere. I hovedrollen som Chiara briljerer Swamy Rotolo og familien til Chiara spilles av Rotolos familiemedlemmer. Dette er første gang de spiller i en film. Carpignano har tidligere laget de prisbelønnede og kritikerroste filmene MIDDELHAVET (2015) og A CIAMBRA (2017) som begge utspiller seg i Calabria.

 

 

Anmeldelser

Kompleks og realistisk... om tenåring som oppdager farens mafiabånd

Variety

Rørende

The Hollywood Reporter

Medrivende og mektig

Film Stage

"Kompleks og realistisk... om tenåring som oppdager farens mafiabånd" - Variety
Info
ORIGINALTITTEL

A Chiara

LAND/ÅR

Italia 2021

LENGDE

121 minutter

SPRÅK

Italiensk, norske tekster

REGI

Jonas Carpignano

MANUS

Jonas Carpignano

MEDVIRKENDE

Swamy Rotolo, Claudio Rotolo, Grecia Rotolo, Carmela Fumo