Blodsbånd

Et intenst familiedrama om fellesskapets destruktive makt.

Når moren til Ida dør i en bilulykke, blir den 17 år gamle jenta plassert hos sin tante Bodil (Sidse Babett Knudsen) og hennes voksne fettere, som bor sammen i en liten by i Danmark. Ida har ikke sett sin mors side av familien på mange år, men hun blir tatt inn i varmen og tilpasser seg den nye hverdagen. Det viser seg at familien driver en kriminell virksomhet, hvor Bodil er den nådeløse sjefen. Det blir stadig vanskeligere for Ida å skille vold og manipulasjon fra kjærlighet og omsorg. Snart forstår Ida hva det var hennes mor flyktet fra.

Sidse Babett Knudsen er briljant og skremmende som familieoverhode, mens i rollen som Ida finner vi nykommer Sandra Guldberg Kampp. BLODSBÅND er debutspillefilmen til regissør Jeanette Nordahl og skrevet av Ingeborg Topsøe. Filmen har fått strålende mottakelse av pressen i Danmark og på Berlin filmfestival, hvor den hadde premiere.

REGISSØR JEANETTE NORDAHL OM FILMEN

 

“Det er en historie om hva man er villig til å gjøre for å høre til og føle seg hjemme.”

“Det er en moderne forestilling i Danmark om at det er lett å bryte med den sosiale arven. Men familien betyr mer enn vi kan tenke oss. Med BLODSBÅND ville vi dykke ned i kvinnerollen og matriarken, fordi hun er et konkret bilde på den sosiale arven: moren bærer frem barnet og fortsetter dermed arven fysisk. Vi ønsket å undersøke hva det er kvinner viderefører og hvilken makt moren har.”

Anmeldelser

Sidse Babett Knudsen er formidabel

Ekstra bladet

Den alltid karismatiske Sidse Babett Knudsen er formidabel som nifst uføreseieleg «mafiamor», og debutanten Sandra Guldberg Kampp minner om ei ung Natassja Kinski, når ho gjev uttrykk for store, indre rivingar i eit minimalistisk minespel

Klassekampen

BLODSBÅND er en skremmende realistisk skildring av dysfunksjonelle familierelasjoner

Fædrelandsvennen

"En virkelig sterk og nervepirrende film" - Radio Nova
Info
Originaltittel

Kød & blod

Land/år

Danmark 2020

Lengde

90 minutter

Språk

Dansk tale, norske tekster

Regi

Jeanette Nordahl

Manus

Ingeborg Topsøe

Medvirkende

Sidse Babett Knudsen, Sandra Guldberg Kampp, Elliott Crosset Hove, Besir Zeciri