Apestjernen

Se hjemme

En sjarmerende animasjonsfilm basert på den kritikerroste boka av Frida Nilsson

Tenk å plutselig få en gorilla som mamma!

Jonna er foreldreløs og drømmer om en mamma. En dag ruller en sliten bil opp foran barnehjemmet, og Jonna blir håpefull. Men ut av bilen kommer en Gorilla! Jonna blir nølende med Gorilla hjem til skraphaugen der hun bor. Alt er annerledes og skummelt, og Jonna er redd gorillaen skal spise henne! Men Gorilla viser seg å være den fineste mammaen Jonna kunne fått, hun både elsker bøker og er veldig flink til å trøste med de lange, myke armene sine.

Jonna og Gorilla bygger et liv sammen, men så kommer Tord, den sure og mektige byråkraten, og sier at kommunen skal overta skraphaugen for å bygge badeland. Hvis ikke Gorilla og Jonna gir fra seg hjemmet sitt, truer han med å sende Jonna tilbake til barnehjemmet. Det må ikke skje, skjønner ikke Tord at Gorilla er verdens beste mamma?

APESTJERNEN er basert på den kritikerroste boka skrevet av Frida Nilsson. Forfatteren blir ofte omtalt som den nye Astrid Lindgren for sine varme og humoristiske bøker.

 Et varmt eventyr om raus og uvanlig foreldrekjærlighet.

Aftenposten om boken

Hennika Eggum Huuse har stemmen til Jonna i filmen. En stemme som ble kjent for mange da hun vant MGPjr i 2020. Laila Goody er Gorilla-mammaen. Goody er fast ansatt ved Nasjonaltheateret, men hun har også hatt flere store roller innen TV og film. Barna kjenner henne kanskje best som Toril i ZOMBIELARS.

 

APESTJERNEN er produsert av Lee Film som sto bak den kritikerroste animasjonsfilmen GORDON & PADDY. Den er også produsert av Mikrofilm som vant Oscar for DEN DANSKE DIKTEREN og som nå er i produksjon med den animerte storfilmen TITINA.

 

 

 

Om regissøren

APESTJERNEN er Linda Hambäcks andre spillefilm som regissør etter debutfilmen GORDON & PADDY.  Hambäck har lang fartstid som barnefilm-produsent og i 2019 mottok hun Gullspiran under Guldbaggegalan (svenskenes Amanda) for sitt fremragende bidrag til svensk barnefilm.

Anmeldelser

Super barnefilm

Dagbladet

En liten perle av en film

Adressa

En fin film med et fint budskap, og med en sterk og kul hovedperson

Fædrelandsvennen

En morsom, lun og fin film med et godt budskap

Barnevakten

Mamma er en gorilla
Info
Land/år

Sverige, Norge, Danmark 2021

Lengde

75 minutter

Språk

Norske stemmer, norsk tekst

Regi

Linda Hambäck

Manus

Frida Nilsson (bok), Jan Vierth

Stemmer

Hennika Eggum Huuse, Laila Goody, Håkon Ramstad, Andrine Sæther, Jonas Kruse Jåtog, Gaute Adela Aastorp Cudjoe, Marit Adeleine Andreassen, Kingsford Siayor, Marit Synnøve Berg