Eksklusiv digital premiere av GRITT

Varmt velkommen til den aller første visningen av GRITT!

Filmen har eksklusiv digital premiere ved Tromsø Filmfestival tirsdag 19. januar kl 18.30. Etter filmen blir det live Q&A med regissør Itonje Søimer Guttormsen og skuespiller Birgitte Larsen.

Filmen kan ses i hele Norge. Det er kun et fåtall billetter som legges ut, så sikre deg din billett i dag!

Billetter kjøpes her.

 

Dette er GRITT:

GRITT er en original, morsom og uforutsigbar fortelling om en ukonvensjonell kvinne, kløktig regissert av Itonje Søimer Guttormsen og imponerende spilt av Birgitte Larsen.

Gritt, som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrierer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt. Men det skorter på interesse og støtte.

Når Gritt får et knusende avslag og samtidig mister leiligheten hun har lånt, blir livssituasjonen mer desperat. En mulighet til å assistere ved et teater oppstår, og Gritt griper sjansen. Hun snik-flytter inn bak scenen, og mens teatergruppa er på turné begynner Gritt på sin egen forestilling med mål om å begrave kapitalismen og patriarkatet for godt.

Om regissør Itonje Søimer Guttormsen:

Itonje Søimer Guttormsen (f. 1979) er regissør bosatt i Oslo, med utdannelse fra European Film College i Danmark, Den norske filmskolen og Akademin Valand i Sverige. Hennes kortfilm RETRETT fra 2016 gjorde seg bemerket ved festivaler i inn- og utland. Søimer Guttormsen leder performance gruppen «Lilithistene» som senest var å se ved Akershus Kunstsenter våren 2020, og er opphavskvinne for kunstfilmfestivalen ByFlimmer og KORET. GRITT er hennes spillefilmdebut.

 

Om skuespiller Birgitte Larsen:

Birgitte Larsen er skuespiller ved Nationaltheatret, hvor hun er aktuell med publikum- og kritikersuksessen REFORM 97 og ETTER STILLHETEN. Hun er også husdramatiker på Dramatikkens hus. Larsen er utdannet ved Statens teaterhøgskole og har vunnet Heddaprisen. Tidligere har hun spilt i filmer som SOM DU SER MEG og LYSET FRA SJOKOLADEFABRIKKEN. Samarbeidet med regissør Itonje Søimer Guttormsen startet med kortfilmen RETRETT (2016) hvor Larsen spilte hovedrollen. Med spillefilmen GRITT fortsetter de to samarbeidet og fortellingen om Gritts reise.

Mer om filmen og festivalen her.