Mer Film Talentprogram 2024

Dette er talentene!

For andre gang har Mer Film utlyst et talentprogram for filmskapere fra Nord-Norge. Programmet starter i 2024 og går ut 2026. Fire nye talenter har blitt valgt ut av en jury og disse ble offentliggjort på Tromsø filmfestival!

Talentprogrammet går over tre år og gir filmskaperne veiledning og tett oppfølging av sine prosjekter. En intern og ekstern jury har valgt fire talenter som alle har sterk nordnorsk tilknytning, lovende internasjonalt potensiale og jobber med originale og sterke filmfortellinger. Målet med programmet er å løfte fram disse fram på den internasjonale filmarenaen. Programmet gjennomføres i samarbeid med og er støttet av Talent Norge og Samfunnsløftet, Sparebank1 Nord-Norge.

 

De fire talentene som deltar i programmet i 2024-2026 er:

 

HEDDA VIRIK

 

Hedda Virik har i flere år jobbet som produksjonsdesigner og rekvisitør, blant annet på filmer som VERDENS VERSTE MENNESKE og tv-serier som MAKTA. I 2023 debuterte hun som regissør med musikkvideoen «Må jeg alltid bære min egen kropp» av Gaspard, som har vært vist på flere festivaler. I talentprogrammet vil hun jobbe med å utvikle egne prosjekter som manusforfatter og regissør.

 

ROBIN JENSEN

 

Robin Jensen er en prisbelønnet manusforfatter og regissør som har studert animasjon og dokumentarfilm på Høgskolen i Volda. Hans kortfilm FARSE hadde premiere ved Sundance filmfestival og har vunnet en rekke priser på ulike festivaler. Hans nyeste kortfilm KUK vises i år på Tromsø filmfestival. Robin vil i programmet jobbe med å utvikle et av sine spillefilmprosjekter.

 

EMILIE BLICHFELDT

 

Regissør og manusforfatter Emilie Blichfeldt deltok i Mer Films første talentprogram fra 2020-2023. I den perioden utviklet hun ASKEPOTTS STESØSTER som blir hennes debut som spillefilmregissør og som går i innspilling om en måned. Emilies kortfilmer har vært vist ved prestisjefylte filmfestivaler som Locarno og Clermont-Ferrand.

 

ÅSE KATHRIN VUOLAB

 

Manusforfatter Åse Kathrin Vuolab deltok også i forrige talentprogram fra 2020-2023. Gjennom programmet utviklet hun HEAJASTALLAN – BRYLLUPSFESTEN, som blir den første, store dramaserien på nordsamisk som noen gang er laget. Serien på åtte episoder skal produseres av Mer Film og Tordenfilm for NRK og spilles inn denne våren i Kautokeino. I tillegg til å være serieskaper skal også Åse Kathrin være medregissør på hele serien.

 

 

Om talentprogrammet: Nye fortellinger

Mer Film utlyste første talentprogram for nordnorske filmskapere i 2019. Fem talenter ble valgt og disse deltok i programmet som strakk seg fra 2020 til 2023. Alle fem kan vise til svært gode resultater. Emilie Blichfeldt, Elle Sofe Sara og Åse Kathrin Vuolab er alle klare til å gå i innspilling med sine første spillefilmer og tv-serier i 2024. Emilija Skarnulyte har hatt premiere på dokumentaren BURIAL som har fått svært god oppmerksomhet internasjonalt. Trude Ottersen lanserte i 2023 sin andre spillefilm BRØDRENE JOHANSEN og vant Amanda for beste dokumentarfilm samme år.

 

Med vårt nye talentprogram ønsker vi å videreføre ambisjonen om å veilede og jobbe tett med nordnorske talenter for å løfte deres prosjekter. Denne gang med et større fokus på å nå ut på den internasjonale filmarenaen.

 

Vi mottok 27 søknader og en ekstern og intern jury valgte ut fire talenter som gjennom de neste tre årene får coaching og veiledning av mentorer, produsent og distributør, i tillegg til et personlig stipend.

 

Talentprogrammet gjennomføres med støtte fra Talent Norge og Samfunnsløftet til Sparebank1 Nord-Norge.