Det er noe i luften… Se traileren til GRITT

GRITT er en av de beste norske filmene som er laget. Alle må kjenne sin besøkelsestid sier Lars Ole Kristiansen i filmtidsskriftet Montages.

GRITT er for meg den beste norske debutfilmen siden Joachim Triers REPRISE, og den beste norske filmen på flere år” skriver Jon Inge Faldalen i Rushprint.

I kveld har Tromsø filmfestival digital verdenspremiere på Itonje Søimer Guttormsens første spillefilm GRITT. Filmen har allerede fått sine første omtaler i filmmagasinene Montages og Rushprint som kaller filmen «tidvis sensasjonelt sterkt».

«Og det er noe i luften som minner om forandring, oppvåkning eller armageddon» sier Gritt. Nå kan du se traileren her:

GRITT er en original, morsom og uforutsigbar skildring av dagens samfunn, med en svært ukonvensjonell kvinnelig hovedperson i sentrum. Skuespiller Birgitte Larsen leverer en uforglemmelig rolleprestasjon som Gritt.

Den digitale verdenspremieren ved Tromsø filmfestival setter startskuddet for filmens reise ut til publikum og ut i verden.

GRITT kommer på kino i Norge til påske.

Men før det venter flere festivalpremierer: Som eneste norske film er GRITT valgt ut til hovedkonkurransen ved Göteborg filmfestival.

GRITT er en av syv nordiske filmer som er valgt ut til å konkurrere om prestisjefylte Dragon Award – en av verdens største filmpriser.

GRITT er en av syv nordiske filmer som er valgt ut til å konkurrere om prestisjefylte Dragon Award – en av verdens største filmpriser.

GRITT er også valgt ut til hovedkonkurransen ved filmfestivalen i Rotterdam, som første norske film på 17 år. Både Rotterdam og Göteborg filmfestival finner sted første uken i februar.

Om filmen

Gritt, som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrierer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt. Men det skorter på interesse og støtte.

Når Gritt får et knusende avslag og samtidig mister leiligheten hun har lånt, blir livssituasjonen desperat. En mulighet til å assistere ved et teater oppstår, og Gritt griper sjansen. Hun snik-flytter inn bak scenen, og mens teatergruppa er på turné begynner Gritt på sin egen forestilling med mål om å begrave kapitalismen og patriarkatet for godt.

Om regissør Itonje Søimer Guttormsen

Itonje Søimer Guttormsen (f. 1979) er regissør bosatt i Oslo, med utdannelse fra European Film College i Danmark, Den norske filmskolen og Akademin Valand i Sverige. Hennes kortfilm RETRETT fra 2016 gjorde seg bemerket ved festivaler i inn- og utland. Søimer Guttormsen leder performance gruppen «Lilithistene» som senest var å se ved Akershus Kunstsenter våren 2020, og er opphavskvinne for kunstfilmfestivalen ByFlimmer og KORET. GRITT er hennes spillefilmdebut.

Om skuespiller Birgitte Larsen

Birgitte Larsen er skuespiller ved Nationaltheatret, hvor hun er aktuell med publikum- og kritikersuksessen REFORM 97 og ETTER STILLHETEN. Hun er også husdramatiker på Dramatikkens hus. Larsen er utdannet ved Statens teaterhøgskole og har vunnet Heddaprisen. Tidligere har hun spilt i filmer som SOM DU SER MEG og LYSET FRA SJOKOLADEFABRIKKEN. Samarbeidet med regissør Itonje Søimer Guttormsen startet med kortfilmen RETRETT (2016) hvor Larsen spilte hovedrollen. Med spillefilmen GRITT fortsetter de to samarbeidet og fortellingen om Gritts reise.